Little better

Idag mår jag faktiskt lite  bättre. Febern har försvunnit. Känner mig fortfarande lite sänkt, ont i huvudet och allmänt trött men det verkar gå åt rätt håll. Det sista jag behöver nu är att bli sängliggandes - har en veckas jobb kvar som ja verkligen inte kan missa..
 
Förhoppningsvis så kommer jag även orka åka till Hööks med Jenny imorgon, får se om jag kan fynda något. Rea just nu, men om det finns något kvar får vi väl se! De gröna lindorna jag tänkte köpa är slut, hurra... Får hoppas att i alla fall dom bruna finns kvar
 
haha, så jäkla söt <3


Gårdagens ridpass

 Detta inlägg skulle ha publicerats igår, dunno why it didn't...

"Idag tog jag och Daylight en mysig liten kvällstur. Hon kändes väldigt öm i hovarna, förmodligen efter skoningen igår, men hon var ändå pigg och glad som alltid. Vi red väl i 45 minuter tror jag, ungefär samma slinga som igår fast längre. Idag fick Daylight bestämma tempot mestadels, inte gångarterna i sig men i vilken fart hon ville ta dem i. 

Skritten var lugn, traven var ganska springig och galoppeen var faktiskt inte så snabb jag hade trott ;)
Första galoppen sträckte hon ut, men sen höll hon ett fint tempo. Hon älskar när hon får lite mer frihet och att känna att jag litar på henne, då är hon nöjd. 

När vi kom tillbaka till stallet sen gjorde jag en liten "fuling" och lät henne stå i bara grimman i stallgrimman, alltså inte uppbunden. Hon stod snällt och stilla när jag sadlade av, tog av benskydd och bortade av henne, duktig ponny!
Sen fick hon lite gott, och det i samband med att träna på att stå stilla. När hon tog ett steg framåt fick hon backa två, och när jag gick runt och iväg utan att hon rörde på sig fick hon mer gott. Det kändes som att hon fattade fort så detta kommer vi verkligen träna mer på!"

Idag blev det inget stall, och därmed ingen Anko. Jag har världens äckligaste huvudvärk och eftersom jag och Mika ska träffas ikväll ville jag inte bege mig ut i regnet och riskera att det blev värre + att mamma inte kunde skjutsa. Så det får bli en annan dag! 

Imorgon får vi se vad jag hittar på.. förhoppningsvis går det att rida på volten så kan jag jobba igenom henne ordentligt. Hihi hon är min då i alla fall, äntligen <3 

Aja nu ska jag duscha och sen städa lite i mitt rum innan Mika kommer, hörs senare, då planerar jag en bildbomb! ;) 


bebis <3

Förlåt

Har inte bloggat idag, varit på jobbet och sen har jag inte ens rört datorn förrän nu. Har gått och blivit sjuk. Ont i huvudet, halsen, feber. Riktigt värdelöst....
Återkommer när jag mår lite bättre. Förlåt bloggen!
 
fina kilen ♥


oups

Glömde helt bort bloggen igår, sorry guys! Igår morse kom det hem en tjej till mig som skulle köpa lite hästgrejer. Hon köpte två täcken, en hjälptygel och en sadelgjord, så det blev lite klirr i kassan! 

Igårkväll åkte jag en snabbis till Daylight. Vi hade lite tidspress och planen var att ta en barbackatur i paddocken men det stod en häst lös där så det gick ju tyvärr inte. Så länge på grejerna i all hast och så fick det bli en runda i skogen på ca 25 minuter. Fick knappt igen sadelgjorden, helt sjukt vad fet hon har blivit..

Aja överlag var det ett mysigt pass, förutom att det blåste lite var det fint väder och Day älskade att få komma ut. När vi galopperade blev hon överlycklig, så söt. Idag ska jag försöka rida till en äng eller liknande och försöka rida henne lite mer i form, hon var så pigg igår och jag blev stressad så då fick hon gå  som hon ville. Imorgon kommer Anko så då kan ni räkna med bilder! ;) 


tidigare bild från anko



Love ya


Mys på landet

Det är så extremt mysigt att bara rida ut på en spontan liten ridtur ute på landet. Slänga på en sadel (världens skönaste westernsadel... döör) och träns och lunka fram lite i skogen. Hästen jag rider på är grannens, han är hela 28 år gammal och en arab/connemara valack. Red ut på honom idag plus för ett par dagar sedan, fick sällskap av en tjej som red lillpollen (shettisen i stallet) också vilket gjorde det ännu mysigare. :)


Galopp galopp

Stallet ikväll, blev en uteritt på ca 40 minuter. Hade bara tänkt ta några skrittvarv runt gravfältet typ då jag hade ont i huvudet och var trött när vi åkte. Dock gick det över när jag kom fram så jag körde alla gångarter. Dock barbacka och hackamore, lätt och bekvämt!
Började först med att gå i hundra år för att hitta honom. Som vanligt så står dom alltid längst in. Deras sommarhage är ganska stor, måste gå igenom skogen och därav en HIMLA massa lera! Fick i alla fall tag på honom och så gick vi igenom lite brännässlor och skit för att undvika leran ;) Gjorde i ordning honom och red iväg.
Gick superbra. Lite tittig till och från, stannade till någon gång men annars skötte han sig. Lät honom sträcka ut lite i galopperna, så galet mysigt <3
 
Fina mobilbilder. I know you love it!
 
 
 

Hingsten på Åby ;)

En av dagarna på ridlägret var Shampiz inte riktigt sitt vanliga jag... Den 25-åriga valacken förvandlades till en 5-årig hingst istället. Det var lite terränghoppning på hinder som stod längst en äng med högt gräs. Det tog ca. 20 minuter att skritta till hindrena och på den vägen så var både han och min kompis häst lite knäppa - snurrade runt, vägrade stå still, var superpigga osv.
 
När vi väl var framme vid ängen så studsade han nästan fram, frustade, tuggade på bettet och trampade under sig som jag vet inte vad. Vi hoppade hindrena en gång - 5 hinder bortåt och sen samma hinder tillbaka - och då lyssnade han bra även fast låg bakom en annan häst (man hoppade två och två) vilket ofta taggar upp honom lite extra.
 
Sen när alla andra hoppade så fortsatte han gå runt och studsa och hingsta sig, svettades så det löddrade gjorde han också haha ;) Har aldrig suttit på honom när han varit så tidigare, eller på någon annan häst, men det var faktiskt sjukt kul.
 
Sen hoppade vi hindrena två gånger igen och han lyssnade otroligt bra båda gångerna. Ena gången var det i trav för att vi skulle ge en tjej som inte ville rida i galopp lite sällskap och är stolt över honom hur bra han lyssnade då!
 
Sen fortsatte han studsa hela vägen hem... när vi kom fram hade jag en löddrig och genomsvettig häst + ett dyngsurt schabrak...
 
Har inga bilder från den terränghoppningen, här är en bild där vi hoppar på gräs i alla fall :)
 
Foto: Michaela Strandberg
 

Lite klättring och ihopsläppning

I förrgår så var jag ute och red på Shampiz tillsammans med Monica, Sofia och Lord. En kortis bara med lite klättring i en tyvärr ganska lerig backe... Efter det så släppte vi ihop hästarna lite. Lecker blir alltid blir så rädd när de andra hästarna kommer fram och hälsar på honom - han springer iväg och genom staketet - står ännu inte tillsammans med de andra hästarna utan bara med Sluggo och Tobbe
 
Häromdagen släppte vi i alla fall in Shampiz, Diakon och Focus i deras hage och det gick till en början superbra! De jagade Lecker en stund men han fick ingen panik och stack iväg och efter en stund tröttnade de. Sen när det varit lugnt ett tag började de jaga runt honom igen och det blev lite kaos med andra hästar.... Men alla hästarna är i alla fall hela vilket ju är det viktigaste :)
 
 

Gammal hoppträning

Eftersom jag inte har så mycket nytt att blogga om just nu tänkte jag att jag faktiskt kan lägga upp en liten video jag och Mika slängde ihop efter en terränghoppträning på Kalvsvik förra året!


Lite kort om ridlägret

Har varit extremt dålig på att blogga och är verkligen ledsen för det, så tråkigt när internet bara strular och har helt ärligt ingen inspiration. Menmen, försöker hitta glöden igen :)
 
I alla fall - tänkte skriva lite kort om vad vi har gjort på ridlägret jag var på förra veckan nu. Jag var som sagt tidigare på Åby Rid- och träningsläger i Norrköping och red för Claes Pettersson som är B-tränare i hoppning samt som själv har tävlat både svår hoppning och dressyr. Han är enligt mig en otroligt duktig tränare och jag lärde mig faktiskt en hel del under lägerveckan. Han fokuserade mycket på att man alltid ska komma helt rätt på hindrena, hela tiden ha kontakt med hästen, att ha ett bra och jämnt grundtempo och rida lära sig att kunna rida på samma sätt mot höga hinder som låga.
 
Det var väl i stort sett vad vi gjorde på både markarbets- och hopplektionerna, med undantag som terränghoppning. Ibland hoppade vi över bommar, ibland över något högre hinder. I början så kändes det halvkul to be honest och att man inte lärde sig så supermycket, men mot slutet av lägret kände jag verkligen skillnad och det blev roligare när man började lära sig att reglera farten/sprången på ett bättre sätt så att man kom med bättre flyt på hindrena.
 
Jag rekomenderar helt klart ridlägret åt er, det är värt pengarna och båda åren jag har varit där har det varit grymma elever samt lägerledare. Visst, det är dyrt, men om ni har pengarna så tycker jag helt klart att ni borde åka så vi ses där nästa år ;)
 
Foto: Michaela Strandberg (vet att jag är vacker när jag berömmer honom över hindret, mobbas inte tack :))
 
Det kommer komma upp i alla fall ett par stycken inlägg till om ridläget, lite mer konkreta om ridpass eller annat. Kom gärna med förslag om ni vill läsa om något speciellt :)
 

Momento

Fullspäckat schema idag, därav dålig uppdatering från min sida. Dessutom är jag väldigt trött, kom hem från Irland sent igårkväll. Har haft den bästa helgen i hela mitt liv och det kommer att bli svårt att toppa den, no doubt about it. Men det får ni läsa mer på min privata blogg vid ett senare tillfälle ;)
 
Idag var det ridning! Fick rida lilla Momento idag då det var fyra st i vår grupp och Monica bara har tre ridbara hästar (om man inte räknar med Escort). Så jag åkte på Momento! Nä det var faktiskt så att jag erbjöd mig. Har ridit honom kanske två gånger innan och har tyckt det var riktigt roligt.
Det var kul idag med. Han är extremt mysig, har nog aldrig suttit på en häst som har en bekvämare trav att sitta ner i. Det är som att sitta i en fåtölj - och jag överdriver inte. Han var ganska pigg och lyssnade bra, och det blev en extremt mysig uteritt!
 
fyra extremt fina oredigerade iphone-bilder

mitt hjärta

Idag har jag varit och hälsat på min bebis, äntligen! <3 Hon såg glad ut när jag kom haha men hon trodde väl att hon skulle få godis höhö ;) Det spöregnade dessvärre så någon ridning blev det inte :( Men fick pussa på henne i alla fall och det kändes bra. 

Nu ska jag sätta på en film och redigera bilderna jag tog när vi var på ett akvarium i Spanien. Langar upp dem här när jag är klar! :) 



Vettefan varför bilden blev sne -.- Ni får överleva haha! Mobilbild på min extremt fula ponny från idag!




blä

Blev ingen ponnyskrutt idag, tiden fanns helt enkelt inte :( Ska åka dit imorgon i alla fall, då hade jag tänkt ta en lång och härlig uteritt! På onsdag ska jag och Maria åka och kolla på stallplats, jag hoppas verkligen att jag tycker om det för jag har en bra känsla av stallet!

Sen blir det även lite tittar i andra stall förhoppningsvis till helgen, och så blir det även en del fotograferande! Jordens bästa fotograf kommer ut och knäpper lite bilder på oss nu någon gång i helgen! Angelica alltså för er som inte fattade ;) Hon har tagit de bästa bilderna jag har på mig och Daylight, bäst är hon och jag har saknat henne enormt, galet länge sedan vi träffades nu. Så det kommer bli toppen!

Dessutom gynnar det ju er till tusen, ni får mer bilder :D 

Lite bilder från förra gången Anko var och fotade oss:



Hur fina?!?!



Random bilder 2

tidsinställt
 

Vilken färg är snyggast?

tidsinställt
 
Förra året satt jag och hade lite tråkigt, så jag passade på att ändra om färger på ett schabrak. Vilken färg är Focus snyggast i? ;)
 


HEMMA!

Heeeeeeeeeeej bloggen, nu är jag äntligen hemma i Sverige igen! Känner mig helt handikappad med datorn nu efter att inte ha använt den på två veckor, haha.. Nu idag kommer denna regninga eftermiddag spenderas i tvättrummet, jag ska tvätta lite täcken och grejer som ska säljas och sedan ikväll åker jag och mamma till Daylight <3 Om vädret fortsätter vara på den dåliga sidan blir det inte ridning förrän imorgon, utan då åker vi bara och pussar lite på henne. Har saknat henne enorm mycket, helt sjukt. 

Jag har bara ett hästrelaterat inlägg som jag kan skriva om från Spanien, allt annat är om annat vi gjorde där och bilder osv. Vad säger ni, vill ni se det också eller ska jag lämna det ute och köra all in i hästväg? Ni läser så ni bestämmer! :)




Leckers föräldrar

tidsinställt
 
 
Bild 1 & 3; Mamma Leka
Bild 2 & 4; Pappa Gowlaz

Gamla bilder

tidsinställt
 
Hittade lite gamla bilder på mig och Reno :D
 

Kvällens hästis

Rebecca kunde inte vara med på Hästis idag för att hon är på Irland som ni vet så jag fick hålla i lektionen själv. Fick dock lite hjälp av både Sofia och Monica eftersom tjejerna fick rida ut idag, vilket dom tyckte var väldigt roligt. Bara en dryg halvtimmes sväng i skogen med lite skritt och trav, dom klarade det galant!
 
Monica knäppte några bilder under ridturen och ni kommer få se dom sen men här har ni i alla fall ett par bilder jag knäppte med mobilen under Åby ridläger.
 

Photoshoot förra året

tidsinställt
 
Tänkte att jag kan slänga upp lite bilder som togs förra året, dessa av Julia Ketoleinen. Hon och två till kom ut och fotade mig, Jenny och Mika när hästarna stog på betet!

Favoritsaker

tidsinställt
 
Av mina grejer har jag nog två riktiga favoriter. Först är det mitt pullarträns - ni ska bara veta vad jag gick igenom för att få det! När jag skulle beställa det från Hööks hemsida var det slut och då skulle vi upp till fjällen. Mamma provade att ringa därifrån en gång för att se hur många dom hade kvar i butikerna. Då fanns det TVÅ stycken i Uppsala. Min gammel faster bor där, så vi ringde till henne och bad henne köpa det. Så när vi skulle hem från fjällen stannade vi till i Uppsala och mötte upp min gammelfasters man som lämnade över det till oss. LYCKA <3
Var verkligen helt kär i det då, kunde gå in flera gånger om dagen på Hööks hemsida för att titta på det.
Jag har aldrig varit mycket för blingbling, men sömmar däremot som det är på det här tränset. Jag älskar det, så jäkla snyggt.
 
 
Sen så skulle jag nog säga att mitt bruna Tattini schabrak (och pikén till) är en favorit också. Älskar det, så himla snyggt!

Min första riktiga ritt

tidsinställt
 
Innan jag började hos Monica hade jag inte ridit någonting. Lite grann på typ ponnyridningar och på åsnor som stod i en liten djurpark nära mig.
Hur jag kom att börja hos Monica var faktiskt så att min mosters kompis dotter red där. Jag fick följa med på en gymkhana en gång och det var alltså min första riktiga ritt. En gymkhana! Ja våra gymkhanor är inte riktigt lika svåra som de riktiga tävlingarna, vi har sadel och så. Men ni kan ju tänka er en liten skitunge som aldrig ridit ordentligt förut kastas upp på hästryggen - och Diakon dessutom som är största hästen i stallet - och skumpar runt där. Måste ha sett otroligt roligt ut ;)
 
söta degis <3


Förlåt bloggen!

Hej på er allihopa, det var ett tag sedan och det är jag är verkligen ledsen att bloggen har fått lida - men så blir det ibland! Kom hem från ridlägret på Åby Ridklubb igår och åkte då direkt ut till landet och har jobbat och firat midsommar hela dagen idag. Jag hade tänkt blogga en hel del mer under lägerveckan men blogg.se appen på mobilen fungerar ju inte alls längre så det blev lite krångligare och om jag måste vara ärlig så var jag så död så jag knappt orkade med någonting....
 
Ridlägret var i alla fall hur roligt som helst och jag har lärt mig en hel del. Kommer självklart skriva en massa inlägg om det men om det är något speciellt ni vill veta - säg till!! Då kan jag skriva ett inlägg om just precis det ni vill veta helt enkelt :)
 
 
Ni har sett bilden tidigare, men i hemsk kvalité. Han är så söt ♥
 
 

Min värsta avramling

tidsinställt
 
Jag har faktiskth haft ganska tur med avramlingar och aldrig slagit mig jättemycket (peppar peppar).
Men den värsta måste nog vara när jag ramlade av Reno bara något (eller till och med samma) år efter att jag börjat. Vi red lektion på volten i vårt förrförra stall och där sprang det runt väldigt många orienterare på kvällen. Så ja, det som hände var helt enkelt att en orienterade kommer utspringandes ur skogen, Reno blir rädd och hoppar till. Jag ramlar av men fastnar med foten i stigbygeln och släpas efter tills han efter ett tag sparkar bakut och träffar mig rakt på knät.
 
Fick åka till Astrid Lindgrens sjukhus dagen efter och var där i ca 8 timmar, väldigt roligt! Var dessutom skraj ett par veckor efter det, pappa fick springa bredvid varje lektion och hålla Reno i grimskaft medan jag red ;)
 
 
 
 

Första favorithästen

tidsinställt
 
Ja, min första favorithäst var ingen mindre än Reno ♥
När jag började hos Monica var det honom jag red i början och ja, det gick ju inget annat än att falla för den lilla söta ponnyn. Han var seg och envis ibland men åh vad jag älskade att rida honom ändå!
 

Random bilder

tidsinställt
 
Jag älskar dig ♥


Hoppning eller dressyr?

tidsinställt
 
Jag har alltid varit lite mer för hoppning. Enda sen jag började rida tyckte jag det var roligast, även fast jag var lite småskraj de första åren. När jag väl började hoppträna regebundet och det gick bättre och bättre växte intresset. Vi kom ut på några småtävlingar och det blev roligare och roligare.
Dressyr var aldrig riktigt min grej förut. Nu har intresset för det växt lite också då det börjar gå lite bättre, men hoppningen är fortfarande favoriten hitills!
 
 
 
 

Mitt värsta hästminne

tidsinställt
 
Det måste nog vara den 2 augusti 2010. Jag, mamma och min lillebror var på semester och ganska tidigt på morgonen fick jag ett sms av Nea - en tjej i stallet - där hon skrev att Reno skulle avlivas. Han hade haft kvickdrag och när Monica varit på återbesök hos vet. hade dom kommit fram till att det var lika bra att låta honom somna in. När vi kom tillbaka till vår stuga på eftermiddagen brast jag ut i gråt och var helt förstörd resten av dagen. Jag red inte honom någonting då, men han var hästen jag lärde mig rida på och jag har så många minnen med honom. Det blev en jobbig vecka.
Saknar dig så sjukt j*vla mycket älskade ponny ♥
 
Den här tavlan gjorde jag när jag kom hem och tillsammans med några andra stall-tjejer gav vi den till Monica, nu sitter den uppe i hennes hus
 
 
 

Mitt bästa hästminne

tidsinställt
 
Jag har väldigt många bra hästminnen, men det är två stycken som dök upp i huvudet
 
1. Första gången jag och Mika tävlade på Skutan. Det var något speciellt med den gången. Det var vår första tävling på bortaplan, och dessutom gick det så himla bra. Jag tror att vi tävlade 50cm och 70cm. I 50 har jag för mig att jag kom på sjätte plats, och i 70 så kom Mika etta och jag tvåa!
Vi var så himla nöjda och då fick vi bevisat att vi rider världens bästa hästar <3
Amanda och Neff till vänster på första bilden ;)
 
 
2. En hoppträning i Kalvsviks ridhus någon gång förra året. Första hoppträningen i ridhus och faktiskt en av de första gånger jag red i ridhus över huvud taget. Det gick så otroligt bra och jag minns känslan än idag.
Focus kan ha en tendens att bli lite seg och dum på hoppträningar hemma på vår volt, men när vi var här var han som en helt annan häst - precis som han blir inne på tävlingsbanan. Han var pigg och framåt, flöt på i ett bra tempo och var alert. Det var så himla roligt, allt bara flöt på som det skulle och det var hur roligt som helst
 
 
 

Försvunna flickor

Jag vet inte vart Amanda och Mika tagit vägen, dom har varit värdelösa på att blogga sista dagarna. Hur som helst, nu åker jag iväg till Irland och kommer inte hem förrän sent måndag kväll! Men vet ni vad? Jag har fixat en himla massa tidsinställda, 2-3 st per dag. Så ni kommer få något att läsa i alla fall, och så får vi se om Amanda och Mika bloggar någonting också. Mika kommer ju hem idag så det borde hon göra, ni får tjata lite på henne ;)
 
Ha en trevlig midsommar så hörs vi på tisdag!
 

Tripp trapp trull


Bloggen får lida

Bloggen får verkligen lida nu när varken Amanda eller Mika är hemma, och jag har fullt upp med jobb och planera inför resan, åker ju på torsdag! Men sen när vi alla kommer hem igen blir det bättre uppdatering från oss alla och då blir bloggen roligare att läsa!
Jag ska i alla fall fixa ett par tidsinställda till helgen då jag inte kommer kunna uppdatera någonting. Inget roligt som har med hästar att göra i alla fall.
 
Älskar bilden ;)


SÅ charmigt


Söta Escort. Eller...?




Knäppa hästar

Igår efter uteritten provade vi att släppa ihop Diakon och Focus tillsammans med Lecker, Sluggo och Tobbe. Sluggo har ju gått tillsammans med dom förut, men det är Lecker som ska vänjas in vid de andra. Han är ju så fjantigt rädd för allt och alla. Dock har han tuffat till sig lite, men var ändå skraj för Focus i början och sprang iväg.
Lilltönten, Focus är ju bara intresserad av att hälsa på honom. Så när Lecker efter ett tag stannade gick dom fram och hälsade på varandra och då gick det ju bra! Gick bra med Diakon också, och efter ett tag tappade storhästarna intresset och ställde sig och betade istället ;)


tidsinställt



Mysig uteritt

Drog till stallet efter jobbet. Jag och Monica hämtade in hästarna och fixade i ordning dom. Stod ute idag, då är det sommar på riktigt. Mys ♥
Sen drog vi iväg, var ute i ca 1,5h. Vi red bort mot Blåkulla och letade lite nya ridvägar. Finns massor med mysiga ställen där borta. Dock var vi tvungna att rida igenom rondeller och gud vet allt på vägen dit. Tur att vi har rätt trafiksäkra hästar och att vi slapp undan idiotiska bilförare ;)

Det blev en riktigt trevlig och mysig uteritt, Focus skötte sig bra. Lite seg som sagt, men när vi vände hemåt däremot blev det lite fart på honom. Hemlängtan, tönthästen!
Det är vid såna här tillfällen jag undrar hur jag egentligen kunnat hitta till ett sånt här mysigt stall. Livet leker, trivs så sjukt bra där och blir bara allmänt lycklig ♥





Gårdagens ridpass

Igår på båda ridlektionerna så var det mycket fokus på relaterat avstånd, att komma rätt på hindrena.

På första lektionen tränade vi på det genom att galoppera över två bommar på långsidan som det skulle vara 5 galoppsprång emellan. Det gick bra faktiskt och nästa lektion gjorde vi i princip samma sak fast över låga hinder istället. I början var han ganska vinglig men efter att ha hoppat några språng kändes han fin :)



Long time ago

 


Väldigt gammal video från en hopptävling där jag tävlade Diakon. Det var samma tillfälle som på bilden jag la upp igår, alltså typ 2006? ;)

Sovdags

Måste dyka i säng strax, är hur trött som helst. Imorgon börjar jag jobba, ska bli riktigt kul! Efter det åker jag till stallet och rider ut med Monica, kommer bli sjukt roligt! Så då får ni lite häst-uppdatering imorgon :)
Så jäkla söt ♥




Degis!

Kom till stallet rätt tidigt idag, så jag hängde med Therese på en sväng innan hästis. Jag red Diakon och hon tog Focus. Det var riktigt mysigt, det var ett tag sen jag red honom. Och förutom att han han var lite larvig och hoppade till ett par gånger skötte han sig bra, han var pigg och framåt vilket var roligt


Väldigt gammal bild på mig och Diakon. Från 2006 kanske? ;)

Sen var det dags för Hästis-lektionen. Övade på lite halter och avsaktningar mellan konor o.s.v. Dom var duktiga och det var lika kul som alltid!

Regn och rusk

Regnet öser ner utanför fönstret och det ser inte ut att sluta inom snar framtid. Ska strax åka iväg och titta på min brorsans handbollsmatch - ute i regnet - och sedan bär det av till stallet för Hästis. Blir imponerad om alla tre tjejer dyker upp idag trots ösregnet ;)

Just nu har jag inte mycket att skriva om. Har ni önskemål om något ni skulle vilja veta och läsa om får ni gärna komma med förslag. Tråkiga dagar som denna skulle man ju kunna sitta och blogga hela tiden, men jag har inte så mycket inspiration idag. Skyller på regnet!

Älskar den här bilden, Focus är så jäkla söt, haha <3 (Sen kan ni ju strunta i att min skänkel flugit bak)




Visste ni att..

...jag har varit med Daylight och "tävlat" där Rebeccas och Mikas hästar står? Det var min och Daylights allra första hopptävling på bortaplan, och jag var väldigt nöjd även om det inte var några höga klasser. Första klassen var 40 cm och den nollade vi, sen hoppade vi också en liten terrängbana och där stoppade vi på två hinder. Ett var typ en smal "bänk" där jag inte var på henne ordentligt och andra var på ett hinder med en vattenmatta som vi aldrig hade hoppat då.
Hur som helst hoppade jag om den klassen sen utom tävlan och då hoppade vi felfritt! Lite irriterande haha eftersom vi var överlägset snabbast och vi hade garanterat vunnit om det varit en start inom tävlan. Jaja jag var supernöjd ändå! ;)



Finn ett fel!


FAIL



Det här var på en hopptävling i stallet någon gång i höstas. Jag vet inte riktigt vad som hände här, orkade han inte lyfta på benen? ;) Själva banan (detta var framhoppning) gick bra annars om jag minns rätt. Men jag skrattar varje gång jag ser den här bilden, ser så himla roligt ut






Mys i stugan

Det är så extremt jobbigt att bloggappen inte fungerar men jag försöker blogga lite ändå, även fast jag har fullt upp hela tiden. Nu sitter vi i alla fall i stugan och chillar med lite godis ;)

Det gick inte så speciellt bra idag för Shampiz var lite trött och seg efter resan men är taggad inför imorgon nu :))


Körigt

Nu blir det lite körigt för mig den här veckan då jag är den enda som är hemma och kan blogga via en riktig dator, men vi får hoppas på att Mika mobilbloggar en massa nerifrån Åby. Hon kommer ju i alla fall att ha massa hästsaker att blogga om, mer än mig ;)
Men det ska nog gå! Jag får slänga upp gamla bilder och minnen och gud vet allt!


Världens sötaste Lecker ♥

Tomat

Just nu sitter jag med pappas iPad i lägenheten vi bor i och chillar galet! Haha nej men pappa och Mia är iväg och handlar och när de kommer tillbaka ska vi nog iväg till stranden eller något annat skoj, vi får se vad dagen bjuder på! Har i alla fall redan lyckats bränna sönder ryggen så det blir nog inte mycket solande för min del haha.. Vet inte riktigt om jag borde fortsätta blogga dessa inlägg eller inte? Det har ju i inget med hästar att göra så det måste vara sjukt trist för er att läsa.. Eller?
Bjuder på en hästbild i alla fall ;) 

Snart åker vi!!

Sitter nu i min säng hemma och har packat klart allt som ska med härifrån... Strax bär det av till stallet och Lillhästen där vi ska hyra transporten och sen åker vi vidare till Åby :)

Bildlöst och tråkigt, sorry sorry :/ Under veckan kommer det bilder i alla fall!

Gästbloggare?

Hej på er kära läsare. Nästa helg kommer bli lite krånglig då Amanda fortfarande är i Spanien, Rebecca är på Irland och Mika är hemma - dock ute på landet så jag vet inte hur mycket möjligheter hon har till att blogga.

Hur som helst så tänkte vi bara kolla om det är någon där ute som skulle vara intresserad av att eventuellt gästblogga lite under nästa helg? Inget bestämt ännu, men vi tänkte titta om det över huvud taget finns intresse till det. Kommentera gärna i så fall ;)


Sista bilderna från i onsdags


Shopping och huvudvärk

Idag har jag varit och shoppat mina drömskor! Typ hälften så dyra som i Sverige, underbart. Igår blev det också en del shopping och nu efter bara några dagar har jag shoppat för över 1500.. Oups. Jaja jag får ta igen det sen på jobbet ;)
Efter shoppingen fick jag världens huvudvärk så medan resten av familjen stack till stranden låg jag hemma och kollade på film. Trist som fan men what to do!
Saknar min älskling sjukt mycket, längtar hem nu redan för jag är så taggad på att påbörja hennes träning och jobba oss dit vi en gång var förut. Oj vad jag kommer blogga bra sen alltså när jag sätter igång med ridningen på riktigt ;)
Kan tyvärr inte infoga pics från mobilen, så ni får klara er utan :( haha inlägget var väl tråkigt nog ändå ;) 

Länge sen!


Hittade ett par gamla bilder på mig och Focus från tidigt 2007 ;)

Ut och shoppa!

Nu har jag äntligen lyckats packa klart det allra mesta som ska med till Åby imorgon. Har fortfarande lite saker som måste köpas in, som till exempel ett par nya ridhandskar, hästgodis och ett hoppspö.

Är så taggad nu så jag inte riktigt vad jag ska göra av mig själv, det kommer bli en så grym vecka!



Martingal/Förbygel

Bara jag som tycker att martingal är sjukt snyggt på hästar? Vi hade det på Focus på en slags hoppträning för något år sedan, love it. Skulle fan vilja köpa en som matchar mitt pullarträns, men det kostar ju lite.. Hehe, nörd jag är, bara för att det är snyggt (a)


hööks

Äh, någon ge mig pengar så kan jag köpa hela butiken istället!

Give me now


Ge mig dom gröna och dom bruna NU! Ska köpa dom när jag jobbat klart och har lite stålar, kommer bli megasnyggt till mina schabrak. Dregel!

Fler bilder?


Lägger jag upp för mycket bilder, eller vill ni se fler? Har ett par till från igår som jag skulle kunna lägga ut, men vill ju inte trötta ut er ;)

Uppdatering från Mallisssss

Heej allihopa! Nu är jag i sköna Spanien, och det är anledningen till att jag inte har bloggat. Har varken haft tid eller lust, brukar ägna all tid vi inte gör nåt på att ligga och steka i solen hehe.. Nu kollar resten av familjen i alla fall på fotboll så då tänkte jag passa på att blogga lite även om det inte blir något långt eller hästfyllt inlägg. Har det awesome här men saknar både vännerna och ponnyn hemma i Sverige :(

Anyway, jag ska försöka blogga lite mer och händelserikt så fort jag kan, dock kan jag inte lägga upp några bilder själv så antingen blir det bildlöst eller så kommer inläggen upp när någon av de andra tjejerna publicerar åt mig. Är det några stavfel osv får ni förlåta mig för jag skriver på min iPhone och som vissa säkert redan vet går iPhone och blogg.se halvbra ihop. Jaja jag gör mitt bästa! Hoppas ni har det fint hemma i Sverige ;)


Inget stall

Ligger just nu nergrävd under täcket och småfryser. Blev helt sänkt efter Skansen och min kära huvudvärk dök upp, så jag var tvungen att hoppa över stallet ikväll. Skittrist, hade sett fram emot det...


heezt från Skansen!

when i look at you


when my world is falling apart, when there's no light to break up the dark... that's when i look at you.


Fullt upp

Ledsen att det inte blev något inlägg från min sida igår, hade skolavslutning och umgicks efter det med vänner så hann inte riktigt. Hade tänkt blogga några inlägg nu men har så himla mycket att göra, blir galen! Varför blir det alltid så att jag måste fixa allt i sista sekund?!

Har nämligen inte packat något alls till Åby (jag åker ju redan i övermorgon) och måste ha allt klartpackat till både till mig och pollen imorgon. Troligtvis finns det saker som måste köpas in också. Men det hinner jag nog, bara det att bloggen kommer få lida lite ;)

Ikväll ska jag i alla fall till stallet och rida lektion, ska bli superkul!



Sötis


Älskar bilden ♥

Idag blir det rätt dålig uppdatering från min sida, ska vara på skansen större delen av dagen. Men sen ikväll är det stallet, så jag återkommer antingen innnan eller efter det!

Så söta dom är

Focus och Diakon ville posa lite idag, är dom inte söta?






Dagens ridtur

Började med att ta in hästen, stod och borstade och fixade rätt länge då jag hade gott om tid på mig innan Jenny och Marcus skulle komma. Lyckades linda (suger på det men yay!) och sen begav vi oss ut på en sväng. Han var megalarvig, rädd för allting. Vägrade gå förbi ett badkar i en hage även fast vi säkert var fem meter ifrån det. Japp, det är sån han är lilla åsnan ;)
Sen red jag bort och mötte Jenny och Marcus och avslutade en kvart på volten ungefär - där han för övrigt var hur envis och dum som helst - då Jenny fick knäppa lite kort. Sen strosade jag bara runt lite i stallet och hagen innan det var dags att bege sig hemåt

Några pics dom få stunder han faktiskt lyssnade lite iaf ;)



hehe hade visst inte redigerat fler, så dom andra får ni en annan gång!

Åh herre gud!

Jag hittade den här på mitt youtube-konto. Hade nästan glömt bort den. Men ja, så här kan en vanlig kväll i stallet se ut! Okej, den här kvällen var vi väl lite överdrivet galna, men ja. Döm oss inte, vi är bara människor... Dumma såna, men men! Man får väl bjuda på sig själv ibland :)

Mot stallet

Strax ska jag börja röra mig mot stallet. Har inte riktigt bestämt mig vad jag ska göra än. Jenny och hennes kille kommer ut en sväng och kanske knäpper lite bilder. Börjar i alla fall med att rida ut en sväng, sen får vi se vart vi går med kameran!
See ya when I get home


två random bilder. sötis ♥

Dödstrött

Har inte så mycket att säga om jobbet på Runsten, förutom att det var jobbigt men kul och jag bara vill sova nu. :) Har tyvärr inga bilder heller så ni får nöja er med en bild på Shampiz från Upplands-Bro tävlingen som jag älskar, den är fotad av Rebecca!



puss puss ♥



Ridpass

Även idag är en hästlös dag för min del, men kan passa på att slänga upp lite bilder från förra onsdagen då Jenny var med ut och fotade






Hiss

Jag måste ta och hissa den här grepen med kanter på. Jag och Mika köpte en för ett tag sedan som vi använder och jag tycker den funkar mycket bättre. Sen är den lite otympligare, men så mycket skönare att slippa tappa allting man mockar upp ;)


Har ni provat en sån här? Vilken föredrar ni, denna eller en vanlig utan kanter?

Hästarna i stallet!

Tänkte köra en liten presentation på alla hästar i stallet så att ni har lite koll på vilka vi pratar om ifall ni inte känner mig och Mika sen tidigare.

Diakon
Ett fullblodsarab född 1992. Största och snällaste hästen i stallet (okej, ingen av hästarna är dumma ;)). Han är distanshäst och har t.o.m vunnit lag-SM för ett par år sedan! Jättemysig häst att rida


Shampiz
Mikas lilla älskling som ni kan läsa mer om i menyn till vänster


Focus
Min lilla älskling som ni också kan läsa mer om i menyn


Escort
Gotlandsruss född 1999. Stallets busfrö och bock-kung utan tvekan. Escort har alltid varit knepig när det gäller ridningen då han gärna bockar av ryttaren. Men nu verkar det faktiskt som att han har fått ett par ryttare och det verkar gå bättre och bättre, så vi hoppas på att det blir ordning på honom någon gång!


Lecker
Fullblodsarab född 2010. Stallets lilla skitunge. Vi hämtade hem honom förra året och då var han extremt osäker och rädd för allting. Har varit en himla resa med honom men nu börjar han väl bete sig som en normal häst!


Sluggo
Shettis född 1994. Stallets lilla maskot. Han rids inte då han är halt forever, men han finns där för att pyssla om och mysa med


Momento
Detta är inte Monicas häst men han har stått med oss under måånga år, så han hör till hästfamiljen ändå.


Reno
Detta söta gotlandsruss finns inte längre med oss då han var tvungen att avlivas i augusti 2010, men jag tycker han är värd att nämna ändå. Han var hästen jag red på först när jag började rida hos Monica. Han kunde vara seg och dum, men han hade ett hjärta av guld och är extremt saknad <3


here without you baby


om 6 dagar är det två hela år sen jag träffade dig senast. saknar dig så mycket <3


det finns ingen jag älskar mer än dig

Idag åkte jag en sväng till stallet och red ut med Daylight. Hon hade bytt hage och fått några nya hagkompisar som såg trevliga ut :) Hämtade henne och red tillbaka till stallet i grimman, busigt.. men jag är lat, det är ju så extremt långt att gå typ 300 m till stallet... 

Fixade lite mer henne och gav henne lite äpplen, sen satte jag på benskydden och tränset. Hade lite svårt att bestämma mig för vad jag skulle hitta på idag men det fick bli en tur barbacka i det dunderfina vädret. Vi red väl i typ 40 minuter kanske, främst skritt men tog några galopper och travslingor också. I början var hon seg men hon piggnade på ordentligt sen och jag satt och njöt verkligen! Solen sken och fåglarna kvittrade ;) 

Dumpade av ponnyn vid hagen påvägen tillbaka, sen gick jag in och lämnade sakerna och städade upp lite, och efter det i väntan på pappa knäppte jag lite bilder i hagen. Dock hade någon elak jävel ställt in ISO 6400 (extremt ljust och brusigt) och solen lös jättestarkt så bilderna blev vita.. tills jag fattade vad felet var. Då blev det okej bilder tror jag. Jag ska försöka att hinna med lite redigering innan jag åker, men jag kan tyvärr inte lova något. Åker mitt på dagen imorgon men jag vill gå och lägga mig i tid ikväll och jag har fortfarande inte packat klart.. så det får bli i mån av tid! 

Så länge får ni en annan bild från ett par veckor sedan som Mika har fotat :) 




Jobba på Runsten

Tidigare idag så ringde min kusin mig och frågade om jag hade tid/lust att jobba på Runsten i morgon och i övermorgon. Hon jobbar själv där och hennes pappa äger hela gården så hon tänkte att jag kunde vara bra extrahjälp för att få i ordning allt inför Runstenshoppet som drar igång nu på torsdag.

På onsdag har jag skolavslutning och det vill jag inte missa, men i morgon så ska jag i alla fall dit och jobba! Ska faktiskt bli riktigt kul även fast det enda jag ska göra är att göra rent i stall osv. Lättförtjänta pengar är det ju också ;)



Bild på mig och Shampiz från en tävling på Runsten.




En mysig uteritt

Jag älskar verkligen måndagar, att komma ut till stallet och rida ut i skogen med mina fina tjejor är så jäkla underbart. Måndagar är, så ni vet, min medryttardag och jag rider då ut tillsammans med Mikaela på Focus och Hanna på Momento. Idag så red vi bort förbi Blåkulla och letade efter lite nya ridvägar, de gamla vanliga börjar bli lite uttjatade nu....

Har inga bilder från idag tyvärr, men slänger in en bild på mig och Mikaela istället från en gammal uteritt istället.


För stor för sin häst?

Någonting jag stör mig oerhört mycket på är när vissa hästmänniskor slänger ut sig det ena efter det andra utan att veta hur situationen faktiskt är. En av dessa saker är att man är för stor för sin häst.
Väldigt ofta både hör och ser man en person som råkar ut för det - det har hänt ett par gånger i vårt stall med - att folk blir anklagade för att rida för små hästar. Inte bara anklagade på ett snällt sätt, utan vissa människor hoppar verkligen på personen och hänger ut den. Dessa människor, vet dom ens VARFÖR ryttaren rider på hästen? Kan det vara så att han/hon helt enkelt är för stor, eller kan det faktiskt finnas något bakom?

Om vi tar Escort i vårt stall t.ex. Han rids av en del för långa ryttare och dom har fått höra ett och annat. Jag kan förstå att folk reagerar när man ser en för stor ryttare på en häst, men istället för att slänga ut massa elaka kommentarer tycker jag åtminstone att man kan ta reda på lite mer. Varför inte gå fram och fråga? Escort är en knepig häst och ibland har det bara varit större ryttare som har klarat av honom. Dessutom orkar han, det är inget han mår dåligt av.

Det är skillnad om man verkligen ser att hästen lider - vilket inte alls är så i de flesta fall jag hört om. Då går det till så att folk ser en för stor ryttare på en häst och drar slutsatsen att hästen "plågas". Ryttaren kanske är för lång eller för kraftig, men hur vet man säkert vad hästen klarar av? Förhoppningsvis har ryttaren eller ägaren koll på det, alla är inte dumma och inte kan ta hand om sina hästar.

Hela min poäng är att jag blir verkligen irriterad när jag ser/hör människor snacka skit om andra ryttare utan att veta någonting om det. Jag har varit med om åtminstone två gånger att folk jag känner har hängts ut på internet utan någon som helst chans att försvara sig.
Som jag skrev tidigare så kan det mycket gärna vara så att ryttaren är för stor, men i vissa fall så finns det en anledning och att hästen faktiskt orkar ryttaren. Jag skulle bara önska att folk kunde sluta vara så snabba med att slänga ut sig det ena och det andra och istället ta reda på all fakta om man nu måste lägga sig i.


Sluggo och en ryttare för ett par år sedan när vi skulle ta en rolig bild ;)


Hästlös dag

Inget stall idag, har varit uppe och jobbat hos mormor och därför har uppdateringen varit dålig från min sida under dagen. Tänkte dock slänga ihop ett par inlägg som kommer upp under kvällen!


Låg uppdatering

Idag har inte uppdateringen varit den bästa direkt! Mika är i skolan, Rebe har annat skoj för sig och jag har varit i stallet. Tog med kameran så det kommer ett inlägg om ridpasset och så lite bilder på det senare, först måste jag packa, sticker ju till underbara Spanien imorgon!! Var lite jobbigt att säga hej då till min älskling idag..

Nä men som sagt - packa nu, blogga sen. Tänkte bara låta er veta att vi lever (eller jag i alla fall haha) :) 



gammal bild


Ibland så går det väl...

...kanske inte riktigt som planerat. Otroligt graciöst, inte sant? Tror helt ärligt att det aldrig har gått bättre!


Spaaaaaaaaaaain

På tisdag sticker jag iväg till Spanien i 12 dagar - helt underbart ska det bli att komma iväg från allt! Dock kommer ju det betyda att min bloggning kommer vara låg. Ska försöka ställa in lite inlägg som kommer upp under veckorna här men jag kan inte lova att det blir så. Däremot ska vi ha wifi på stället där vi bor, så om det inte är skitkasst och segt kommer jag försöka blogga från mobilen. 

Inget jag kommer prioritera, men det lär ju bli lite dötid ibland :) Imorgon innebär det ju då att jag måste säga hejdå till min bebis för en tid.. känns tråkigt att åka iväg från henne. Har inte varit borta såhär länge från henne någonsin :/ Men när jag kommer hem är hon ju min min min så jag får försöka tänka positivt! 



Gammal favoritbild från en lyckad hoppträning!


Mera mys!

Innan lektionen gick vi ut till hästarna och mös lite, båda låg ner. Sluggo är världens sötaste shettis, bara så att ni vet.
Trodde aldrig att vi skulle kunna gå fram till Lecker när han låg ner. Ja, mer info om honom kommer i ett annat inlägg, då förstår ni









Hästis

Det blev ett par svarda lindor och en påse hästgodis på Hööks. Vi var väl där i kanske en timme, Jenny kollade på lite sadlar och sen gick vi bara runt och suktade efter saker. Finns så himla mycket man skulle vilja köpa. Jag har alltid sagt att om jag någon gång skulle vinna massa pengar skulle jag åka till Kungens Kurva och shoppa. Hööks är definitivt en av de affärer jag skulle gå in på först.

Duktig som jag är hade jag med mig kameran men minneskortet satt kvar hemma i datorn. Så jag åkte hem och hann vara här ett tag innan jag åkte iväg till stallet. Väl där smorde jag våra träns och fixade lite. När Mika kom gick vi ut till hästarna och myste med dom innan hästis-gruppen kom.
De fick köra mycket trav idag och de är faktiskt riktigt duktiga, verkar ha hittat takten rätt bra när det gäller lättridning. Dessutom är ju alla tre så snälla och gulliga, så det är riktigt roligt att ha lektion för dom.

Bilder från dagen kommer upp under kvällen!

Mysfest i hagen


I stallet


Rensar bilder..

Sitter här och rensar bilder i väntan på att tvättmaskinen ska bli klar.. har hittat en del söta gamla pics ;) Bland annat från tiden där precis innan hon såldes, shit vad fin hon var då! 



Den här bilden tycker jag om, tagen i augusti förra året. Vi hade precis börjat komma igång med form i galoppen, därför går hon lite bakom lod. Men tycker ändå hon har en jäkla power här!


Bilder

Gick och fotade hästarna i hagen i onsdags på tävlingen i Upplands Bro, tänkte att jag kan slänga upp ett par lagom tråkiga så ni får titta på någonting under dagen iaf!







Make over

I onsdags när vi hade skrivit på kontraktet för Daylight började jag klippa henne så hon ser ut som en ponny igen och inte ett troll ;)

Klippte manen, kronränderna, hovskägget och jämnade till luggen något. Superbra blev det, dock ställde sig manen typ rätt upp haha så den såg väldigt kort ut men den växer snart ut till sin fina längd igen!
Micky och Beatrice i stallet tyckte hon såg förjävlig ut och ville att jag skulle klistra fast manen igen men no way in hell att den kommer tillbaka! Usch, kort man ska det vara. Punkt.

Tog inte så mycket bilder men några blev det i alla fall.





Tog inga riktiga före-efter bilder, men såhär såg hovarna ut innan ungefär.



Ungefär såhär såg alla hovisar ut när de var färdigklippta!



En liten outfitbild från efter det ridpasset som manen syns lite på :) Fina prinsessan <3


Hööks

Idag ska jag och min kära vän Jenny ta en tripp till Hööks. Inget speciellt jag vill köpa, men hon ville dit och jag älskar att bara gå runt där. Dock är det väl inte omöjligt att jag kommer hem med någonting, vi får väl se!

Ikväll är det hästis - jag och Mika håller lektioner för tre barn - och jag kanske åker direkt till stallet, vi får se hur vädret är och hur länge vi är på Hööks. Hur som helst så tänker jag nog ta med kameran till stallet ikväll så kan ni få ett par bilder!
Har även bilder att visa från i onsdags på mig och Focus från i lördags och på lite random hästar också från i onsdags på tävlingen. Har vi tur kommer även Jenny ut antingen nu på onsdag eller torsdag och fotar lite, yay! Massvis med bilder på g, det tycker vi om.


Svårridna hästar?

Något jag blir väldigt irriterad på är när personer sitter och tjatar om hur "svårridna" deras hästar är. Ingen häst är svårriden. Antingen är ryttaren rent ut sagt dålig, eller så är hästen dåligt musklad/har dålig kondis, eller så är hästen helt enkelt ouppfostrad/olydig. Det kan även betyda att hästen har ont. Sen finns det även en till kategori och det är att hästen är känslig.

Vi kan ju ta Daylight som ett exempel. Jag har tidigare sagt att hon har varit svårriden och på sätt och vis kanske hon är det om man inte vet hur man ska rida henne. När man rider henne rätt och inte tar i henne för mycket går hon där hon ska, i alla fall i dressyren. Daylight är en sån häst som bara ökar ju mer man tar i tyglarna. Man kan sitta en hel uteritt och ta och släppa tyglarna utan att hon slutar takta. Släpper man tyglarna helt istället slappnar hon av direkt. För det första är hon känslig och för det andra blir hon spänd när ryttaren blir det. Makes sense. 

Samma sak med hoppningen. Gör jag rätt hoppar hon superfint. Lägger jag henne fel hoppar hon av för tidigt eller för sent. Blir jag rädd stannar hon. 

Om hästen är svårriden för att den bockar eller vägrar stanna eller vägrar gå eller vägrar gå i form, vad som helst, så beror det oftast på en av de ovanstående orsakerna. Visst finns det säkert hästar som kan vara riktigt kluriga att lista ut hur det fungerar, men jag tycker det är en idiotisk grej att skylla på bara för att man inte själv kan rida sin häst eller hjälpa den bli av med det som är problemet. Träning träning träning skulle jag vilja säga, oavsett vad fallet gäller. Det är till 99% alltid ryttarens fel, glöm aldrig det :)

Vad tycker ni? Kommentera!



Haha så klockren bild..
foto: Izabella Larsson



Upplands-Bro 6/6

I onsdags så var jag och Shampiz på Upplands-Bro Ryttarförening och tävlade lokalt. Det gick väl sådär, bra när det inte gick dåligt kan man kanske säga.

Han var pigg och mysig, lyssnade bra och framhoppningen till L:D+5 kändes toppen. På banan så fick vi dock ett par vägringar, som vanligt.... Men jag var inte direkt superbesviken för resten kändes ganska bra. Försökte tagga till till nästa klass istället, L:C.

På den framhoppningen gick det dock kasst, stopp efter stopp på oxern. Han var pigg men ville inte hoppa. Monica föreslog att länga en del på tyglarna och det gick faktiskt bättre, han är väldigt känslig och jag har typ utan att själv lägga märke till det kortat upp tyglarna mer och mer på senaste tiden. Det är ingen fara hemma, då han hoppar superbra, men det verkar som om det var ett störande moment på tävlingsplatsen. Vi fick i alla fall till ett riktigt fint sista hopp på framhoppningen men hade såklart inte vant mig helt vid att ha tyglarna så "mycket" längre.

Väl inne banan så antar jag att jag omedvetet kortade upp tyglarna igen då jag fick ytterligare två stopp men efter det längde jag på dom ordentligt, red på ett annat sätt kändes det som och dom sista fyra hoppen kändes fantastiska. Fick ett flyt som jag inte känt på länge, eller kanske aldrig tidigare, och det var verkligen underbart. Höjden kändes verkligen som inga problem alls, vi flög. Så dom vägringarna räknar jag verkligen inte alls med, för den rundan kändes så jäkla bra om man bortser från dom.

Så nu är det bara för mig att kämpa på och träna upp oss på lite längre tyglar antar jag, vi får i alla fall ge det ett försök och hoppas att det hjälper och att vägringarna delvis beror på det :)


Ännu en hoppbild hittar ni i headern. Tack så mycket för bilderna och hjälpen på tävlingen Rebecca ♥


Focus tvilling

När jag var med Mika på tävling i söndags såg vi en häst som var så sjukt lik Focus. Bilderna nedan gör inte riktigt rättvisa för hur hästen såg ut, men ni kan se lite likheter (om ni vet hur Focus ser ut vill säga). Det roliga vara att både jag, Mika och Monica reagerade på det. Den här hästen hade lite kraftigade hals m.m men ansiktet var riktigt likt






Taggad!

Om mindre än en vecka så bär det av till Åby med Shampiz och Michaela, ska bli så extremt roligt! I år är det hoppläger för Claes som gäller och jag skulle tro att det kommer bli jäkligt jobbigt men samtidigt helt amazing, såklart. Förra året hade vi det hur bra som helst där och jag hoppas på att få många nya fina minnen den här gången också :)




Härligt med nystart!!

Nu kör vi!!! Vi är supertaggade allihopa ;)

En sak vi undrar över dock - häromdagen, innan vi öppnade bloggen eller sa den till någon, hade vi 25 unika besökare. Vilka var ni och hur sjutton hittade ni hit haha?


Välkomna!

Välkomna in hit till denna blogg där Rebecca, Amanda och Mika kommer att blogga om sina hästliv. Mer om oss och hästarna kan ni läsa i menyn till vänster ←

Vi är supertaggade på att dra igång och hoppas att ni också kommer tycka det är roligt att följa våra resor med dessa knäppa men underbara hästar.

Glöm inte att följa oss på Bloglovin och gilla oss på Facebook!



/TeamRAM

Fin häst

Var i stallet ikväll. Dock var Monica borta så vi fick rida själva. Focus skötte sig hur bra som helst, en liten ängel var han idag. Jättemjuk och följsam. Det är galet vad glad man blir efter såna här pass, då man känner att det faktiskt går. Dressyren har inte varit vår starkaste sida, men vi är påväg uppåt!
Är allmänt glad just nu med sommaren som närmar sig. Imorgon får jag sommarlov!

Har inte så jättemycket planerat i sommar, så det lär väl troligtvis bli en hel del stall. Tagga!

Har även en del bilder att visa från igår när Jenny var med ut och fotade. Här kan ni få ett smakprov!



bästis

Idag var jag i stallet och red Daylight (höhö konstigt va?) Hon var såå fin! Först red jag från hagen i bara grimman, sånt är mys! Dock blev hon livrädd för en planta.. suck.. men men man vet ju aldrig när man kan bli uppäten av en sån liksom. Gjorde iordning ponnyn, fick bli barbacka idag igen (det blev det även igår) men jag lindade i alla fall så hon såg snygg ut! 

Gick ner till volten, skrittade fram, och började jobba. Hade typ halvlånga tyglar hela passet med fokus på en låg och avslappnad form, och även om hon blev lite springig i traven tyckte jag det fungerade bra! Hon kändes mjuk och villig, lyssnade alltid med ena örat och kändes inte så stel i vänstern som hon brukar. Mysigt pass överlag helt enkelt <3 

Red i sammanlagt 15 minuter tror jag.. det behöver liksom inte bli mer än så. Gick in i stallet, tog av lindorna, proppade i Dayan lite äpplen (hennes favoritstund denna dag) och sen red jag ut i grimman till hagen igen. Busade till det lite och travade också.. formen satt finfint. Så stolt över min fina! Lägger upp en bild jag tog lite senare, den är på luren nämligen och finns inte på datorn ännu :) 




Presentation: Mika Nilsson

Hej hej på er, det är jag som är Mika Nilsson och den tredje bloggaren här på Team RAM. Jag är 15 år och bor mitt på Södermalm i Stockholm. Bortsett från hästintresset brinner jag enormt mycket för Twilight/Robert Pattinson vilket många gånger kan ta upp en hel del av min fritid.

Jag rider i samma lilla stall i Västerhaninge som Rebecca, det var så vi lärde känna varandra och genom henne lärde jag känna Amanda. Det är verkligen ett underbart mysigt stall som jag trivs hur bra som helst i, och det blir ju bara bättre att världens finaste ponny står där också.

Shampiz är namnet på honom, han är 146 cm hög dvs. D-ponny och en arabiskt fullblod/engelskt fullblod/russ korsning på hela 25 år men med en hel del energi kvar. Han har spatt i ena bakbenet men inget han lider av alls när han rids på rätt sätt, visst sätter det lite gränser men det är inget som spelar mig så stor roll. Jag rider honom oftast 3 gånger i veckan - medryttare en gång i veckan, lektion en gång i veckan och hoppträning varannan vecka + en hel del extra aktiviteter.

Vi kämpar vidare med att komma framåt i hoppning och att lyckas bättre på tävlingsbanorna, men samtidigt kämpar vi mycket med att bygga upp både honom och mig inom dressyren. Det går framåt i alla fall och vi ger inte upp ;)




Presentation: Amanda Bokstam

Amanda Bokstam heter då jag, och jag är en 17-årig tjej som bor i Tyresö, söder om Stockholm. På fritiden fotar och rider jag, sen blir det en hel del sittande vid datorn också ;) 

Jag går i samma skola och klass som Rebecca, Mediagymnasiet i Nacka Strand med inriktning foto. Bästa skolan någonsin. Vi kände dock varandra innan vi blev klasskompisar :) 

När jag ger mig ut i vuxenlivet och bärjar jobba vill jag bli modefotograf i USA. Eller jag vill inte bara, jag SKA ;) 

Den 6/6 2012 skrev jag på kontraktet som gjorde att en ponny blev min. Birtley Daylight heter hon, och jag har tidigare haft henne på foder. Insåg när jag släppt iväg henne att jag inte klarade mig utan henne så nu har jag köpt tillbaka henne och hon är min egen nu! Dock äger hennes förra ägare två ben.. hon äger en 1/4 av ponnyn för hon insåg också att denna ponny är för bra för att släppa igen. 

Men åter till Day! Hon är en miniponny (kategori B), ett welshsto född 2003. Jag träffade henne första gången via min fd ridskola, detta var september 2009. November 2010 tog jag henne på foder, november 2011 såldes hon, mars 2012 blev jag medryttare och nu den 1 juli tar jag över henne som min egen. Det har varit a hell of a ride kan man säga och nu måste vi ju på sätt och vis börja om men vi har en gång klarat det och jag vet att vi kan göra det igen. 

Daylight har kapacitet för allt hennes ryttare har kapacitet för, när hon väl hoppar hoppar hon som en gud och dressyren är hon inte heller pjåkig på. Vi siktar mot stjärnorna och bortom dem ;) 






Presentation: Rebecca Adnell

Tjo alla fina läsare!
Mitt namn är Rebecca Adnell och jag är bosatt i lilla Huddinge utanför Stockholm tillsammans med mamma, pappa, lillebror och hund! Jag går första året på Mediagymnasiet, inriktning foto (tillsammans med Amanda!). Ett av mina största intressen är fotografi och därför lär ni få se en del hästbilder här!

Jag har ridit i sju år, hela tiden hos Monica - samma stall som Mika. Just nu står vi i ett stall i Västerhaninge och det är världens mysigaste. Rider lektionsridning en gång i veckan samt medryttare en gång i veckan plus lite hoppträningar och andra aktiviteter då och då. Tillsammans med hästägare/ridlärare Monica, en massa underbara stalltjejer och hästarna är det det bästa stället på jorden utan tvekan. Kunde inte hittat något bättre.

Hästen i mitt liv heter Focus och är min medryttarhäst. Han är en dum, knäpp och världsbäst D-ponny på 10 år. Jag har ridit honom i ett par år och är den häst jag rider mest i stallet. Vi har varit ute på några småtävlingar på Skutan och ett par stycken på Runsten, och i höst hoppas jag att vi kommer ut på våra första lokala tävlingar! Han är envis, rädd för allting och allmänt töntig ibland, men när han väl lägger manken till kan han faktiskt bli fin, både i dressyren och hoppningen. Vi jobbar vidare och fortsätter utvecklas mer och mer!




bloglovin


RSS 2.0