Not good

Bloggen får lida rejält nu, ska ta ett snack med tjejerna och se hur vi gör, om vi ska fortsätta. Ingen av dom bloggar just nu och ja, jag känner mig ju inte så motiverad själv av att blogga ensam hela tiden. Tills dess får den nog stå ganska tyst. Förlåt till er som fortfarande kikar in här, vi kanske hörs här igen

Mot Runsten

Tjohej här är vi uppe med tuppen! Ska fara iväg till Denice snart och åka med henne till Runsten där hon o Nicke ska tävla 80 o 90! Ska bli kul, inte träffats på ett tag heller! Hoppas på att vädret håller sig fint och att kameran är snäll mot mig så får ni säkert några bilder senare idag/imorgon :) Ha en bra dag!
 
Nicke! ↑

Lata hästar!


Sötisar


Hästlöst idag!

Den här dagen har varit riktigt hästlös så därför har det inte funnits så mycket att blogga om. Har även haft fullt upp, men sorry för dålig bloggning!
Vet faktiskt inte när jag ska till stallet igen. Skulle ju ha ridit idag, men vi var inne på Skansen så var tvungen att ställa in det. Förhoppningsvis kommer det lite att blogga om snart :)
 
Nu måste jag sova, kl är halv tre(!!!), men jag ska försöka blogga lite bättre imorgon! Godnatt (eller snart godmorgon ;))
 
Kan även säga att min stationära dator har åkt på virus. Har de flesta bilder där och kommer inte åt dom just nu. Så om det blir lite bilder i repris ibland förstår ni varför.
 
finis <3


Hezten har vilovecka

Idag och tre veckor framöver har Focus vilovecka, vilket betyder lite ridning. Han får ridas ibland, men han ska ta det lugnt. Tog en skrittur barbacka ut i det fina vädret, riktigt mysigt!
Kände mig oerhört lat. Tog hacket och hjälmen i handen och knatade bort till hagen. Drog på sakerna, tog ut honom genom en annan utgång från hagen, satt upp och red iväg. Var väl ute i ca en halvtimme.
 
Riktigt mysigt, sätta på lite musik på mobilen och bara låta hästen lunka fram i skogen. Han fick i stort sett bestämma tempot helt själv, vilket resulterade i att det gick ganska långsamt. Men vi hade ju inte direkt bråttom ;)
 

Lite spontanridning!

Igårkväll fick jag förfrågan av Amanda - som red hos Monica förut - att komma ut och rida hennes häst då hon själv hade ont i ryggen. Svarade ja och idag åkte vi ut till stallet. Fixade i ordning Maja (hästen) medan Amanda mockade, sen knatade vi ner till ridbanan. Första gången jag rider henne, faktiskt första gången jag över huvud taget ser henne, och det var riktigt kul :) Tyckte hon var supermysig. Lite ovant, tar ju alltid några gånger innan man vänjer sig vid en häst, men för att vara första gången tyckte jag att det gick rätt okej i alla fall!
Sen skrittade vi ut en sväng också innan vi vände tillbaka till stallet, fixade hästen, fodrade och sen var det klart!
 
Tack Amanda för att jag fick komma ut och för en trevlig dag :)
 
sötisen :)


Sötis i ny grimma

Fått köpa en grön grimma av en tjej i stallet. Provade den på Focus idag och jisses vad söt han var i den! Kanske inte undgått någon att jag gillar grönt ;)
 

Messed up

Efter att jag varit ute med Filippa och Olivia (hästis-tjejerna) bytte jag schabrak på Focus, lindade osv för att Denice skulle komma ut och fota. Sen blev det inställt ändå så ja det var ju lite onödigt att sitta där och linda, men men! Han blev i allafall snygg i grönt ;)
 
Tog en sväng ut, mycket skritt i början, mycket ställa och mjuka upp honom. La in lite trav och galopp ibland och på vägen tillbaka blev han avslappnad och gick riktigt fint efter att jag fått övertala honom lite. Duktig häst som är bra på att få mig glad <3
 

Fredag den 13:e

Har aldrig trott på otur på fredag den 13:e. Jag föddes en fredag den 13:e. Otur för vissa kanske, men inte för mig ;)
 
Idag drog jag till stallet då. Tjejerna fick bestämma själv - volten eller rida ut. Det blev en uteritt! Knatade bredvid dom medan dom red, blev mest skritt, några travsträckor. Fick springa med då, så även jag fick lite motion! ;)
 
två glada tjejer på två glada hästar!

Gnägg

Idag ska jag ut till stallet för att hålla lektion för två av hästis-tjejerna som ringde Monica häromdagen och var sugna på att komma ut. Efteråt kommer jag rida en sväng också och Denice kommer ut och fotar, så bilder väntar i eftermiddag! Bra va? :D
 
HAHA kolla vad snygg han är!


Jag vill tävla!

Jag är inte bara hoppsugen längre, jag är tävlingssugen! Längtar till i höst då jag troligtvis kan komma ut på några lokaltävlingar med åsnan <3
 
gammal bild från en Runstentävling


You're the one I want next to me


Uteritt

Blev en klassisk uteritt med Vanja och Victoria. Focus kändes varken speciellt seg eller pigg, typ mitt emellan. Han taggade dock till - som vanligt - i galopperna. Han sackade efter i traven, men när jag la till galoppskänkeln flög han fram. Sötis <3
 
Nu har jag inget stall inplanerat på ett par dagar, men ska ev. ut till kompisars stall de kommande dagarna så det blir lite häst-uppdatering ändå!
 

Inte på topp

Bara jag som bloggar just nu, Mika är på landet och har ingen blogglust atm och Amanda har lite strul med saker, men jag försöker göra mitt bästa för att hålla bloggen vid liv tills dom kommer tillbaka igen!
Ska strax iväg till stallet, men uppdaterar mer ikväll :)
 

Hurra!

 
Så här såg ängen ut igår när jag kom dit! Blev först besviken då jag var på andra sidan skogen och där var gräset lika högt. Men det var här nedanför jag och Jenny var sist, och nu är det höga gräset borta!
Blir perfekt att rida dit om ett par veckor när jag hyr Focus, då borde dom fått undan allting och det går bra att rida där. Yay :)
 

Myspys

 
Tog en sväng bort till ängarna idag som planerat. Solen stekte och det blev varmare och varmare, hästen var lite seg i skritten och traven. Galoppen var det däremot inga problem med, där flög han fram när jag släppte iväg honom ;)
Rutten tog bara drygt en timme. Hade förväntat mig längre, men det var bra att veta!
 
Okej, jag har absolut ingenting att skriva, det kanske ni märker. Det var en mysig tur, Focus var lite larvig och tittig och hoppade till ibland, men inget värre än så.
 

Mot stallet!

Drar iväg till stallet nu! Blir en mysig uteritt i (förhoppningsvis) solen. Ska nog rida iväg bort till ängarna igen fast en annan väg och kolla runt lite i området, se om gräset är sådär högt överallt eller om det går bättre att rida på ett annat ställe ;) Vi får se, ha en bra dag folks!
 
Foto: Jenny Sundberg


Fotografer sökes!

Vecka 32 ska jag hyra Focus och då blir det ju stallet varje dag osv. Så tänkte kolla om det finns några fotosugna där ute som skulle vilja komma ut och fota något den veckan? Har ni kamera - bra. Har ni inte kamera - lika bra, min går att låna! Bara hojta till, okej? :)
 

Gårdagen

Igår var vi som sagt i stallet för att måla hinder! Det blev bara jag, Mika, Elisabeth och Madde. Men det blev faktiskt riktigt roligt. Lite flumm och målarfärg här och var. Vi hann faktiskt med alla hinderstöd och alla bommar, tycker vi var riktigt duktiga. Ja vi körde bara grunden med vitt. Ska köra ett till lager vitt troligtvis och sen lite mönster och sånt, men det sparar vi till en annan dag ;)
 
Lite komiskt, vi hade bara en pensel i början. Så jag och Mika fick dela på en cykel och åka bort till Västerhaninge centrum och gå in på några affärer. Hittade till slut en på ICA - den affär som ligger längst bort......
 
Tack girls för en rolig dag iaf!
 

Nämen, så det kan gå!


Love

Älskar bilden ♥
 
Den togs förra sommaren tå Focus inte reds något och jag var istället ute och tog promenader med honom ibland. Han fick en irriterande hosta som aldrig försvann och ska jag vara ärlig var det bland det värsta i hela mitt liv. Inte för att jag inte kunde rida honom, men för att hela grejen skrämde livet ur mig. Året innan hade vi ju förlorat Reno p.g.a kvickdrag - han hostade. Focus hade inte samma sak, men jag var ändå livrädd och gick och var orolig typ halva sommaren innan han sakta kunde sättas igång igen.
 
Det är fortfarande så, att så fort en häst börjar hosta mycket får jag typ ont i magen. Gäller faktiskt människor också, hatar när folk får riktiga hostattacker, dock beror det på något annat, men ändå ;)

Dåligt

Igår var det dåligt med bloggning. Ingenting alls faktiskt, ber om ursäkt för det. Var i alla fall min sista jobbdag så nu ska jag försöka blogga lite bättre om dagarna!
Snart sticker jag iväg till stallet! Ska fixa lite, måla hinder osv och sen ska jag även fota när Madde rider :) Kommer bli kul, så jag återkommer senare i eftermiddag / ikväll
 
Ha en bra dag!

mika & shampiz || turning page


Bilder del 1

 

svårt att smälta

Jag har aldrig i hela mitt liv gråtit så mycket som jag gjorde dagen Day åkte. Aldrig.

Jag grät i princip oavbrutet hela dagen, jag vaknade med tårar i ögonen och grät mig till sömns på kvällen. Mina ögon var alldeles svullna på morgonen efter. Värsta dagen i mitt liv, utan överdrift - jag börjar nästan gråta av bara tanken. När hon lastades grät jag så mycket att jag inte kunde hålla ögonen öppna, men underbara Michelle var där och även fast hon grät också var det så skönt att ha någon att krama. 

Det är lite svårt att smälta att ingen kan ta henne ifrån mig nu..



Precis innan hon åkte <3


Gårdagens ridpass

Kom på att jag glömde att skriva om ridningen igår ;)
 
Jag och Jenny begav oss iväg mot ängarna. Eftersom hon var så snäll och följde med (det är ändå en bit) så fick hon rida på ditvägen. Lika bra var väl det, för hon hade shorts och det var en himla massa brännässlor överallt, haha!
 
Kom fram till ängen och blev faktiskt lite besviken - gräset var skyhögt. Hade inte förväntat mig en välklippt gräsmatta, men det där var för högt, det gick inte att rida ordentligt. Hade först tänkt köra lite dressyr, men det var som sagt bara att glömma. Travade och galopperade lite på stigar istället och Jenny fotade :)
Extremt mysigt var det i alla fall. Dock var vi (jag) under tidspress då mamma satt i stallet och väntade. Får rida tillbaka dit en annan gång då jag har mer tid.
 
Foto: Jenny Sundberg

en dålig träning..

Den här filmen är från en av träningarna för Isabelle, tror att den är filmad typ i september någon gång? Det var då vi precis hade börjat på allvar med hennes form i galoppen, och jag minns att jag var extremt missnöjd med det ridpasset. Nu skulle jag ge mycket för att kunna trolla tillbaka den där formen och de musklerna ;) 


Så fiiiiin!!


Dagens outfit

Piké - Tattini
Ridbyxor - CRW
Chaps - gaaaamla

Schabrak - Tattini
Sadel - gammal
Träns - köpt begagnat
Lindor - Showmaster
 
Skratta inte åt lindningen m.m, vi var under tidspress och så lindade vi båda två och då blev det ojämnt, alla lindar ju olika. Men men, snygg är han ändå! ;)
 
Någon som är sugen på att se fler bilder från dagen?

Time is flying by

Sorry att jag inte bloggat något under dagen. Hade tänkt blogga imorse, men det hann jag såklart inte med ;) Sen var det jobbet och efter det direkt iväg till stallet. Blev att rida Focus idag ändå och jag o Jenny begav oss bort till en äng och fotade lite. Ska gå igenom bilderna ikväll och kanske slänga upp några!


Varför köpa en B-ponny?

En fråga ingen ställt men många säkert tänkt på är varför jag väljer att köpa en B-ponny. Kan själv tycka att det är ganska.. Dumt. Eller i alla fall något liknande, så jag förstår fullt ut om det är någon som tycker det, verkligen, det gör jag. 
 
Det är inte på något sätt optimalt för en 17-åring att köpa en B-ponny, men Daylight är inte vilken häst som helst och jag hade inte velat ha någon annan, det var hon eller inget liksom och jag tror inte att pappa hade gått med på att köpa någon annan heller. 
Utan pappa eller farmor hade jag inte stått med något kontrakt i handen, så enkelt är det. Har dem att tacka för allt det och jag tror inte att det finns en bättre familj än min, visst vi bråkar men när det väl är något jag verkligen vill ställer dem upp, även om de också har sina villkor. 
 
Maria (som ägde henne när jag hade henne på foder) kommer gå in som delägare till en fjärdedel, och det känns verkligen otroligt skönt. Dels så har jag hjälp av henne, på många sätt, dels går det in pengar till min "budget" (har fått en viss summa av pappa varje månad som jag måste följa, och den är lite tight), men också är det bra att hon är med för det gör pappa säkrare på saken. 
 
Daylight var inte den dyraste hästen på marknaden om vi säger så och det är jag väldigt tacksam över. 
 
Främsta anledningen till att folk är fundersamma är väl att hon är så liten. Då kan jag kontra med att jag också är det, haha! Nej men hon är liten men vafan, jag väger inte för mycket och jag är inte såå lång. När jag gav ifrån mig henne insåg jag att ridningen verkligen inte är allt. Jag hade ju en jättefin ridhäst i Twister där ett tag men det var ändå inte roligt, jag njöt inte för jag saknade Daylight så himla mycket. Jag skiter i om jag kommer kunna rida eller inte, det gör detsamma. Så länge jag får ha henne som min och kan veta att ingen kan ta henne ifrån mig spelar det ingen roll, så länge vi båda är nöjda! 

Är så glad över att det blev som det blev, även om hon inte är i sitt bästa skick och det kommer bli en hel del jobb. Jag ser fram emot det och vi får ta problemen som de kommer! 

Nu har vi dessutom hittat en perfekt liten ryttare som vill ut och tävla Daylight, så nu kan hon äntligen få skutta ut där hon vill vara - på tävlingsbanan. Lite träning bara sen är vi där! Kommer bli så bra :D


Hindret ligger på 97 cm - så hoppa kan hon ju!


Video från gammal tävling

Är sjukt ledsen att min uppdatering är kass - åker fram och tillbaka från landet och stan, bor hos kompisar osv så det blir så svårt. Sen är jag inte på bästa humöret kanske, vilket inte direkt ger mig massa energi att blogga...
 
Men här har ni i alla fall en video från min och Shampiz andra lokaltävling, L:D och L:C på Sundby var det. Är sjukt nöjd med den tävlingen faktiskt, trots en vägran var han superduktig ♥
 

Åsnan

Blev en tur på min lilla skitåsna tillsammans med Maria på Diakon. Hästana kändes lite sega idag, åtminstone Focus. Han var seg i traven. Dock vaknade han till lite på tillbakavägen. Fick lite ont om tid och körde lite ökad galopp och dååå blev det fart på honom, sötnosen <3
 
Det var en mysig ritt i värmen och kvälssolen. Förutom att han var seg skötte han sig bra och var duktig!
 
Vad säger ni, vi slänger in två fina iphone bilder på det va? ;)
 

Hem och vända!

Precis kommit hem från jobbet och käkat lite, strax bär det av till stallet för uteritt. Har ingen aning om vem det blir, men det återstår att se!
Taggad faktiskt, det är sjukt mysigt väder. Love it <3
 
Hörs när jag kommer hem - då kommer det inlägg!
 
Gammal bild från en dressyrtävling på Skutan


dessa kommentarer..



Ord kan inte beskriva hur glad jag blir när jag får höra sånt här! Tack Emelie ♥ 


Vad vet du om mig?

1. Jag måste ALLTID kolla efter mördare bakom draperier osv innan jag går på toa eller liknande. 

2. När jag var liten gav mamma mig för mycket banan så nu spyr jag nästan om jag känner banansmak i munnen.

3. Jag är läskigt beroende av att läsa Tyra Sjöstedts och Dressyrmupparnas bloggar.

4. Det är väldigt sällan jag läser bloggar som inte är s.k. proffsbloggar. 

5. Det värsta jag vet är när folk fiskar bloglovinföljare. "Heej fin blogg ska vi följa varandra på bloglovin?" Sen när man får massa följare så bah "Omg min blogg är så bra vi har fått sjukt mycket följare, tack!" FALSKT!

6. Ser ner på personer som rider med pessoa. Det är djurplågeri och inget annat. 

7. Hatar små ungar som tror att de rider en häst i form när den tippar lite på nosen. Lär er rida innan ni låtsas vara proffs, ni skämmer bara ut er själva. 

8. Den enda jag kan berätta precis allt för är Daylight. Litar inte på någon annan till 100% för att kunna säga allt.
Din bästa kompis har även hon/han en bästa vän..

9. Jag har över 40.000 bilder på mig och Daylight.

10. När jag inte har något att göra kollar jag på film, har sett sjuuukt många filmer. 



Skum ponny

Idag hade jag tänkt rida igenom Daylight ordentligt inför provridandet imorgon. Det blev dock inte alls som jag tänkt, för Day var jättetjurig. Så fort jag tog minsta lilla i tygeln tvärtstannade hon och vägrade röra sig en millimeter innan jag släppte tyglarna helt igen. Jag tänkte först att det hade med sadeln att göra (hon är så himla tjock just nu så sadeln ligger inte alls bra) men när jag tog av den och red barbacka var det exakt likadant. 

Hon har aldrig reagerat på hackamore förut men eftersom hon stannade och tjurade ihop varje gång jag tog i tyglarna antar jag att det berodde på det. Jag hoppas det i alla fall.. vill inte ha en skadad häst andra dagen jag äger den :/ Aja time will tell, hoppas verkligen hon sköter sig för människorna som kommer verkar väldigt väldigt bra, och jag hoppas att de tycker om Daylight så att de vill rida och tävla henne sen när hon får konditionen tillbaka. Alla hästar har dåliga dagar, Daylight kanske bara hade en sån, vi får se imorgon. 



Såhär såg vi i alla fall ut igår när Mika fotade oss <3





Våran första riktiga tävling på bortaplan

Förutom tävlingen hos Rebe och Mika var denna tävling våran allra första. Vi hoppade 50 och 60 cm och först fick vi 4 fel på 50 cm, hoppade om banan felfritt direkt, och sen hoppade vi även 60 cm (LD) felfritt. Jag var sååå nöjd, 2 fina rosetter följde med hem! :) 

Edit: Jag vet inte alls vad skit-youtube har gjort med filmen, den hackar ju rakt igenom, i alla fall för mig.. blääääää :(



filmer på g!

En film är just nu påväg att laddas upp på youtube så den kommer om ca 20 minuter och en annan film kommer förhoppningsvis imorgon! Sålänge bjuder jag på en äldre film på mig och min galna ponny ;)

 Vet inte riktigt varför men jag älskar denna. Har den på mobilen och jag kollar seriöst på den varje dag, en gång minst. Gjorde denna när jag inte hade träffat Daylight på typ 1 månad, när jag saknade henne som mest.



Hoppsan

Skulle visst ha ridit ikväll, hade ingen aning om det. Så kan det gå! Blivit struligt med tider o.s.v. nu när jag jobbar. Bara den här veckan kvar, sen kör jag förmiddagar! Lite tråkigt då jag och Jenny planerat inför onsdag, men jag rider Diakon istället och bilder kommer i alla fall! Vi pysslar ut honom lite så det blir bra ändå! Min fina vän är så snäll och kommer ut och fotar <3

 
Vad tror ni, passar han i mitt bruna Tattini schabrak? Tänkte inviga nya lindorna också då degisen får leka fotomodell. Kan nog bli snyggt, men det återstår att se ;)


ägare Amanda Bokstam



Gammal tävling

 
 
Slänger upp en gammal video på mig och Focus från någon tävling på Runsten, 70cm. Blev riktigt hoppsugen när jag såg den här. Vi har ju inte fasta hoppträningar under sommaren, men jag och Mika har ett par i godo så ska nog ta och se om det går att fixa ihop något. Vill hoppa!

Matcha när ni rider?

Jag gör det ibland, t.ex. på tävlingar eller om jag ska fotograferas, ser ju lite snyggare ut då. Ska jag å andra sidan bara ut på en tur i skogen skiter jag fullständig i hur jag ser ut. Ska be någon ta ett kort nån gång, måste se lite roligt ut. Kan ibland ha jeans, rosa gummistövlar tillsammans med Focus vanliga schabrak och en random tröja/jacka. Inte snyggt alltså! Men jag ser inte poängen i att vara snygg varenda gång. Vem bryr sig om hur man ser ut när man lallar runt i skogen? ;)
 
Sen tycker jag inte heller man ska överdriva. Såg en person en gång som hade samma färg på tränset, schabraket, tröjan, byxorna, skorna och lindorna. Det var rött överallt. Vissa tycker säkert det är snyggt, men det faller inte mig i smaken. Tröja, schabrak och lindor tycker jag är alldeles lagom ;)
 
Brukar ni matcha schabrak, tröjor, lindor m.m när ni rider?
 
Snart har jag matchande gröna lindor!!! ↑


Inköp

 
Blev tre saker idag på Hööks.
 • Svart schabrak (som sedan ska utvecklas till en AIK-outfit när jag är klar med det ;))
 • Bruna lindor från Showmaster
 • Grimskaft
 
Grimskaftet kanske är lite onödigt. Dock var min tanke att ha med det till och från stallet hela tiden. Hästarnas sommarhage är en mil lång - no kidding, tar evigheter att gå - och dom står oftast allra längst bort. Har jag med ett grimskaft går jag in och hämtar hästen på en gång när jag kommer gåendes. Annars måste jag gå från tåget till stallet. Sen ända igenom hela hagen för att komma längst bort, och sedan ytterligare tillbaka en gång till stallet.
Konstig formulering, men ni fattar! Jobbigt är det, och varför inte lika gärna ta hästkraken på en gång ;)
 
Blev superglad idag också, ska få köpa ett par gröna lindor av en tjej i stallet. Yay!
 

Mot Hööks

Mår ännu bättre idag så jag släpar mig iväg in till Kungens Kurva, möter upp Jenny och så smiter vi in på Hööks. Och så får ni hålla tummarna nu för att allt inte är slut ;)
 


bloglovin


RSS 2.0